Naturpleje og vinteropgaver

Vinteren er det oplagte tidspunkt at gå igang med beskæring af de store linjer og nedskæring af uønskede opvækster. Man kan nemmere se, hvor der skal beskæres, alle grene er lettere at løfte på, fordi planterne har trukket saften i jorden og de er foruden blade. Og uønskede vækster der stadig har lidt grønt på sig, som f.eks vildroser og brombær, mister sin fotosyntese, og skal starte helt forfra.

Klipper og nedskære man det i små stykker med f.eks en ukrudtskniv på buskrydderen eller med sin elektriske hækkeklipper, kan afklippet blive liggende og forgår hurtigt.

Man skulle ikke tro det, men ovenstående er et før og efter billede, og INTET er fjernet fra stykket. Det er bare klippet i mindre bider. I stedet for at klippe/skærer ved bundet først, så starter man fra oven og klipper ned med f.eks. hækkeklipperen, så meget som den kan. Derefter er det kædesav eller buskrydder. Og det er MEGET nemmere, hurtigere og billigere end at læsse det på trailer og køre til genbrugsstationen.

Har man selv eller f.eks i boligforeningen et naturhegn eller læbælte der skal beskæres, er vinteren også oplagt. Det er meget hurtigere klaret nu, (og billigere, hvis man skal have andre til det. ) Her er vi igang med et læbælte på lidt over en tønderland, som skulle beskæres ned til 170cm.

Kan man komme til med en flishugger, som vi havde med her, kan det spare en for rigtig meget tid. Man kan selvfølgelig bruge flisen andre steder, men det er oplagt alt blæse den tilbage i stykket. Så render de uønskede opvækster i mellem træerne og buske ikke løbsk, med den ekstra lys, de nu ellers har fået. Holder man herfra stykket en gang om året, kan det holdes i hævd med en stanghækkeklipper, på samme måde som med nedskæringen fra oven og ned. Ellers er det igang igen med sav og hugger.

Similar Posts