Beskæring

Er en af NaturMaskineriets ekspertiser og yndlingsopgaver er beskæring, da det er her vi virkelig kan gøre en forskel for planten, træets eller buskens velbefindende. Modgang af den rette mængde, styrker blot væksten og sætter gang i reproduktion, både i blomst, frugt og nye skud.

En naturlig beskæring

Det er ikke helt rigtigt, som nogen siger, at beskæring ikke forekommer i naturen, og udelukkende er noget vi mennesker har fundet på. En “beskæring” forekommer helt naturligt på flere måder, når feks et rådyr kommer og bider toppen af din rose. Jeg plejer feks gerne at sige, at for at få en pæn beskæring af feks en hassel, så klip efter en rådyrlinje først. = Klippe alle smågrene og blade af, fra jorden af og op til hvor rådyret ville have kunnet nå.
Prøv at lægge mærke til, næste gang du kommer til en skov der grænser op til en græs eng, hvordan de vilde dyr selv har “klippet” en så fin helt lige linje af træernes blade. Det ser virkelig godt ud, og det er naturens helt egne gartnere, og er i min optik en af grundene til, at vi helt naturligt, også synes det er æstetisk og smukt inde i vores haver.
Ud over det, så giver en god vinter eller efterårsstorm god luft i kronen af et træ, fordi den rydder godt op i gamle grene og giver bedre plads til nye. Gør det med respekt for processen, planten og havens fugle, så bliver det godt.


Naturlig beskæring

Beskæring af kirsebærtræ før/efter

Et lille trick…

Hvis du skal igang med klippe, beskære eller save mange store buske ned, og du ingen anelse har om, hvad du dog skal gøre med at det grenaffald. Så overvej at lade det ligge i små stykker, der forgår hurtigt. Start med din hækkeklipper til at tage alle de tynde grene der skal af, og klip blot 10-20 cm af ad gangen, som så bare vil drysse ned i mellem buskens grene og lægge som flis og forgå. For at få et pænt snit til sidst for de buske, du gerne vil have til at blive pæne og eller i det hele taget overleve, så beskære du selvfølgelig med en saks eller grensav, dertil hvor du vil vurdere det bedst.

Buskrydning af  læbælte, med naturlig nedbrydning efterfølgende

Brug for hjælp?

NaturMaskineriet tilbyder alle former for beskæring, lige fra topbeskæring og topkapning af alverdens træer, til beskæring af havens buske, læbælte, hæk, hækkeklipning eller beskæring af roser.  Se vores priser her

Similar Posts