| | |

Vinter, hvad gør jeg!?

Hvad kunne jeg hjælpe dig med lige nu? Her er lidt assistance eller inspiration til dig der er blevet en smule overrumplet fordi, at frosten kom lidt pludseligt eller bider lidt ekstra.

Frostsikring af vandrør.

Frostsikring af vandrør

Har du et udendørs vandrør der ikke kan graves ned, som du ønsker at frostsikre, kan løsningen være at købe et varmekabel og føre det sammen med røret. Modsat det mange tror, så bruger sådan et kabel ikke mere end en 10-15 watt, og når det er over 5 grader, så slår det helt fra, og bruger ingen standby strøm, da termostaten er mekanisk. (Nedenstående frostsikring har ca kostet 3-400 kr i materialer.)

Røret skal graves fri mindst 30 cm ned, så man er sikker på at kablet kan frostsikre ordenligt, og man skal sørge for at termostaten er “ude” der hvor der er koldest. Ydermere kan man med fordel bruge noget metaltape/alutape rundt om røret, hvis det er et plastrør. Således sørger man for, at varmen bliver ordentligt fordelt, da plastrør jo ikke er særligt varme/kulde-ledende i sig selv. Derefter isoleres røret og hvis man vil have det til at holde i mange år, så skal man skærme isoleringen for solens lys med en kappe.

Jeg har her anvendt et brugt tagrenderør, der vil kunne skærme for vind og sol, og sørge for at det hele vil holde i mange år. Denne vandhane er åben året rundt ud til vores frilands marker med kål. (NB. Kræver selvfølgelig strøm i nærheden)

Hvad kunne jeg ellers hjælpe dig med lige nu? Få feks hjælp til at rense tagrenderne så sneen der smelter kan komme væk, isolere skuret så høsten med mere kan holde sig eller netop at frostsikre dine vandrør og vandhaner i haven, huset eller skuret.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.